Pirmas etapas

(Rezultatų lentelė yra žemiau)

Jau tradiciškai,  geomokslų olimpiados pirmasis etapas vyksta nuotoliu, Moodle platformoje.  Šiame etape gali dalyvauti visi norintys 8-12 klasių mokiniai. Į 2023-24 metų olimpiados pirmąjį etapą registravosi 709 mokiniai, o užduotis atliko 502 dalyviai.  Trisdešimt penki – surinkę daugiau nei 47 % teisingų atsakymų – yra pakviesti į geomokslų olimpiados antrąjį etapą. Jis vyks gyvai, Vilniaus universiteto Geomokslų institute, 2024  gegužės 10 dieną.

Čia reiktų atkreipti dėmesį, kad tarptautinės Žemės mokslų (geomokslų) olimpiados organizatoriai pabrėžia olimpinį principą, su kuriuo neįmanoma nesutikti –  svarbiausia yra dalyvauti.  Dalyvavimas pats savaime patikrina kas dar dalyviui yra mažiau žinoma, galbūt nurodo gaires kur kreipti savo smalsumą. Būtent pastarasis yra mokslo variklis.

Lietuvos geomokslų olimpiados organizatoriai sako AČIŪ visiems dalyviams ir jų mokytojams! Linkime ir toliau  būti smalsiems, išdrįsti tobulėti, dalyvauti visose olimpiados, konkursuose.

3 ir 4-tų klasių gimnazistai! Netolimoje ateityje jums reiks pasirinkti kokiu keliu eisite toliau, reiks pasirinkti kur ir ką studijuoti. Pasvarstykite geo – kelią:  greitai keičiantis klimatui, greitai  turime keistis ir mes. Tam reikalingi jauni, iniciatyvūs žmonės, galintys priimti toli matančius ir drąsius sprendimus įvairiuose lygiuose: nuo mokytojo iki ministerijos, ir prezidento. Būtent geomokslus (geologija, hidrologija, meteorologija, klimatologija, kartografija ir kt.) ir visuomeninę geografiją studijavę žmonės gali matyti visumą ir tolumą, ne atskiras detales, suprasti ir rasti pusiausvyrą tarp gamtos ir žmogaus.

9-os (1G) klasės mokiniai! Jei klausimai ir užduotys šioje olimpiadoje jums patiko, ir norite praplėsti žinias ir akiratį geomoksluose, geografijoje – jūsų laukia Jaunųjų Geografų Mokykla (JGM). Atsidarykite jgm.lt puslapį, pasidomėkite JGM ir užpildykite anketą (iki sausio 5d). Pirma JGM sesija vyks jau vasario mėn.